Soittokunta-sivun otsikkopalkki

Soittokunta

Uusikaupunki Voluntary Fire Brigade Wind Band

Soittokunta esiintymismatkalla Saksassa vuonna 2009 Soittokunta kuvattuna keväällä 2007 Soittokunta esiintymismatkalla Riikassa, Latviassa vuonna 2004 Soittokunta 130-vuotistorilla Uudessakaupungissa kesällä 2010 Soittokunta keikalla VPK:n talolla Soittokunta esiintymässä suomalaisen VPK-toiminnan 175-vuotisjuhlassa Turussa 31.8.2013. Kuva: Kimmo Stjärnstedt Soittokunta esiintymässä suomalaisen VPK-toiminnan 175-vuotisjuhlassa Turussa 31.8.2013. Kuva: Kimmo Stjärnstedt Soittokunta esiintymässä suomalaisen VPK-toiminnan 175-vuotisjuhlassa Turussa 31.8.2013. Kuva: Kimmo Stjärnstedt ONE yhteisesityksessä soittokunnan kanssa 27.11.2013 ONE konsertissa 27.11.2013

(Napsauta kuvaa nähdäksesi isommat kuvat. Kuvia lisätty viimeksi 26.12.2013.)

Toimintaa

Soittokunta harjoittelee säännöllisesti kesätaukoa lukuunottamatta tiistai-iltaisin VPK:n talon yläkerran salissa. Harjoituksissa käy keskimäärin 16 soittajaa. Seitsikko harjoittelee yleensä ennen isoa kokoonpanoa noin tunnin ajan. Nuorisopuhallinyhtye ONE harjoittelee maanantaisin klo 19 VPK:n talon yläsalissa kapellimestari Kari Leinon johdolla.

Soittokunta toimii myös paikallisen kansalaisopiston piirinä. Se on jäsenenä SulaSol- ja SOLI-järjestöissä. Yhteistyötä on ollut mm. Laitilan Soittokunnan ja Lapin VPK:n Soittokunnan kanssa. Myös paikallisen mieskuoron Laulu-Veikkojen kanssa on esiinnytty yhdessä.

Vakiintuneita, perinteisiä esiintymisiä ovat mm. Vappuna VPK:n marssin tahditus VPK:n talolta VPK:n Paviljongille (matkaa sinne n. 1,5 km), siellä tanssimusiikin esittäminen ja takaisin marssiminen kaupunkiin. Aikaisempina vuosina järjestetyt VPK:n kesäjuhlien soitot marssineen kuuluivat myös keikkakalenteriin. Jouluna on perinteisesti esiinnytty Joulurauhan julistuksen yhteydessä. Esiintymisiä kertyy vuosittain 20-30 kpl.

Soittokunnan äänite 120-vuotisjuhlavuonna 2000 Soittokunnan äänite v. 2007, Usko Kempin sävellyksiä

Soittokunta on tehnyt kaksi äänitettä. Vuonna 2000 soittokunnan 120-vuotista taivalta juhlistamaan julkaistiin "Torvet tulessa" (CD:nä ja kasettina). Vuonna 2007 soittokunta teki Uudessakaupungissa vuosina 1921-28 asuneen Usko Kempin musiikkia sisältävän CD:n.

Ensimmäistä äänitettä on vielä saatavilla soittokunnan yhteyshenkilöiden kautta. Jälkimmäistä CD:tä on saatavilla Uudessakaupungissa mm. soittokunnan yhteyshenkilöiltä, kulttuuritoimistosta, INFO-kirjakaupasta ja FotoMika-valokuvausliikkeestä.

Soittokunta on osalllistunut aktiivisesti kahden vuoden välein järjestettäviin palokuntasoittokuntien tapaamisiin ja on vieraillut useimmissa Uudenkaupungin ystävyyskaupungeissa, mm. Sandefjord Norjassa, Haderslev Tanskassa, Varberg Ruotsissa, Novgorod Venäjällä ja Szentendre Unkarissa. Muita ulkomaan vierailukohteita ovat olleet mm. Saksan Dannenberg, Viron Tarto, Saarenmaa, Latvian Riika ja Liettuan Vilna.

Soittokuntaan ovat kaikki uudet soittajat tervetulleita!

Soittokunnalla on joitakin omia soittimia joten oma soitin ei ole aivan välttämätön. Tervetuloa monipuolisen puhallinmusiikin pariin!

Soittokunta täytti 130 vuotta vuonna 2010.

Osastot-sivulle

Uudenkaupungin VPK | Liljalaaksonkatu 25 | 23500 Uusikaupunki
Etusivu | Sivukartta | Ota yhteyttä